Indhold

Hej - mit navn er Christa


Jeg har altid haft en passion for at samle. Det starter helt tilbage til skoletiden, hvor jeg begyndte at samle sodavands- og ølkapsler. Det gør jeg ikke så meget mere, men jeg har stadig samlingen, og jeg kan stadig samle kapsler op og tage dem med hjem, hvis de ikke findes i min samling.


Som årerne er gået er det mere og mere "ting til mit hjem", der har min store opmærksomhed. Det går lige fra smukke orkideer til smukke og dekorative brugsting.


Noget jeg i mange år har været facineret af, og som fortsat har min store samlerinteresse, er Stelton Cylinda Line, designet af Arne Jacobsen. Som det kan ses under menupunktet har jeg efterhånden samlet adskillige dele, men der dukker stadigvæk dele op, som jeg ikke har. Hvis der er læsere der er i besiddelse af dele, der ikke er vist, må I meget gerne kontakte mig via menupunkt "Kontakt".


Løbende har jeg har stor glæde af at samle vaser. Det spænder lige fra Kähler, Holmegaard, Sklo, Littala og især Riihimaen. Riihimaen har fået sit eget menupunkt, medens de øvrige må tage til takke med billeder under "Andet".


Sidste skud på stammen er min Quistgaard-samling. Det startede faktisk ganske uskyldigt efter et 25 kroners køb af en lysestage/spider på Bogense Kræmmermarked, hvor sælger ikke kunne redegøre for, hvor lysestagen stammede fra. Jeg var ikke i tvivl, men det gode køb gjorde så også, at besøg efter gode køb på kræmmer- og genbrugsmarkeder hurtigt voksede i antal. Næste gode køb var de fine "løgstager" til tynde lys og så gik det ellers slag i slag. De gode køb pirrede så meget ved nysgerrigheden, at det bragte os til Dansk Design udstillingen på HEART i Herning, og så var man skudt. Det er imponerende hvad den mand har frembragt af design. Selv om man samler intensivt, vil man aldrig kunne samle en brøkdel af hvad han har designet. Desværre befinder langt de fleste ting sig i USA, som var stedet, hvor han fik sit store gennembrud. Jeg må nok indse, at min samling mest vil bestå "Cast Iron candle holders", enkelte jerngryder, teak-ting og produkter fra Kronjyden, som Quistgaard har designet. Igen -  Hvis der er læsere der er i besiddelse af dele der ikke er vist, må I meget gerne kontakte mig via menupunkt "Kontakt".