Quistgaard

Hans fulde navn var Jens Harald Quistgaard, og han blev født den 23. april 1919 i København, og han døde i januar 2008. Der findes en del lekture, men det der springer mest i øjnene for mig er, at han beskrives som autodidakt billedhugger og designer, der i Danmark mest er kendt som medstifter af det amerikanske firma Dansk Designs, hvor han var chefdesigner fra 1954.


Amerikanerne derimod tog med åbne arme imod Quistgaard's design. Ikke mindst fordi det var god kvalitet til en pris middelklassen havde råd til at købe. Ret hurtigt åbnede successen i USA for markederne i Europa og Japan.


Senere fik også danskerne øjenene op for Quistgaard's design, men det var først og fremmest på udenlandske markeder produkterne var populære. Undtagelsen er nok dåseåbneren i stål produceret af Rådvad. Den findes nok i hvert andet hjem. Der er stadig ting der er designet af Quistgaard der produceres i dag.


På markeder kan du næsten altid finde dele af spise/kaffestel "Relief" som blev designet af Quistgaard og produceret af Kronjyden. Kronjyden har også produceret andre Quistgaard designede stel, som f.eks. Azur og Rune.

 

Øvrige mest kendte designs fra Quistgaard's hånd er nok den emaljerede jerngryde - se/køb den interessante DVD "en gryde til min kone", men ikke mindst bestikket "Fjord", som indbragte ham en designpris.